Cortenstaal plantenbakken en stalen bloembakken zijn populaire keuzes voor tuinliefhebbers

In dit artikel zullen we kijken naar de voordelen van deze materialen en waarom ze zo populair zijn geworden.

Wat is Cortenstaal?

Cortenstaal, ook wel bekend als weervast staal, is een legering van staal met koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. Het materiaal werd in de jaren dertig ontwikkeld door de Amerikaanse staalfabrikant US Steel en wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder architectuur en landschapsarchitectuur.

De voordelen van Cortenstaal plantenbakken

Een van de belangrijkste voordelen van Cortenstaal plantenbakken is dat het materiaal een lange levensduur heeft en bestand is tegen weersinvloeden. Het staal vormt namelijk een beschermende roestlaag waardoor het materiaal niet verder corrodeert. Dit zorgt ervoor dat Cortenstaal plantenbakken weinig onderhoud nodig hebben en jarenlang meegaan.

Daarnaast hebben Cortenstaal plantenbakken een stoere en robuuste uitstraling, wat perfect past bij moderne tuinen en buitenruimtes. De warme, roestkleurige tinten van het materiaal geven de plantenbakken een natuurlijke uitstraling en maken ze tot een echte eyecatcher in de tuin.

Stalen bloembakken

Naast Cortenstaal plantenbakken zijn stalen bloembakken ook een populaire keuze onder tuinliefhebbers. Deze bloembakken worden gemaakt van gewoon staal en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten.

De voordelen van stalen bloembakken

Stalen bloembakken hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere materialen. Zo zijn ze bijvoorbeeld sterk en duurzaam, waardoor ze jarenlang meegaan en bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast zijn stalen bloembakken ook relatief lichtgewicht, wat het gemakkelijker maakt om ze te verplaatsen en te installeren.

Een ander voordeel van stalen bloembakken is dat ze in verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar zijn. Zo kun je kiezen voor een gepolijste, glanzende afwerking of juist voor een matzwarte, ruwe afwerking. Dit maakt het mogelijk om de stalen bloembakken af te stemmen op de rest van je tuinmeubilair en buitenaccessoires.