Het juiste type tuinplanten kiezen voor uw tuin

7 beste patio bomen voor huiseigenaren: Wat te zoeken en hoe ze te verzorgen

Wilt u de schoonheid van het buitenleven naar uw terras brengen? Dan heeft u geluk! Er is een grote verscheidenheid aan terrasbomen die leven en kleur kunnen brengen in uw buitenruimte. Of u nu op zoek bent naar een kleine boom die in een klein hoekje past of een grotere die schaduw en privacy biedt, er is er zeker een die aan uw wensen voldoet. In dit artikel bespreken we zeven van de beste terrasbomen voor huiseigenaren, waar je op moet letten en hoe je ze moet verzorgen. Van groenblijvers tot bloeiende bomen, er is voor elk wat wils. Lees verder om erachter te komen welke het beste bij u past!

Introductie

Een goede terrasboom kan de esthetiek van uw huis verbeteren en het hele jaar door comfort bieden. Of u nu op zoek bent naar een groenblijvende boom voor privacy of een bloeiende boom voor kleur, er zijn veel mogelijkheden om uit te kiezen. Hoewel veel bomen kunnen worden gebruikt voor patio’s, zijn de volgende zeven onze favorieten. Lees verder om erachter te komen waar je op moet letten bij het kiezen van een terrasboompje en welke bomen uitstekende terrasplanten zijn!

Wat te zoeken in een terrasboom

Bij het kiezen van de beste terrasboom of huisparfum voor jouw ruimte zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Denk ten eerste aan hoeveel ruimte je hebt en welke vorm die heeft. Heb je genoeg ruimte voor een grote boom of zal iets kleiners werken? Ook wilt u overwegen of u iets meer decoratieve of als je wilt dat het meer schaduw te bieden. Bij het kiezen van de beste terrasboom voor uw ruimte moet u rekening houden met het volgende: – Vorm: Eerst en vooral moet u een plant kiezen die bij uw ruimte past. Sommige bomen zijn meer rechthoekig, terwijl andere ronder of smaller zijn. Als je een hoek hebt waar je een boom wilt, zul je ervoor willen zorgen dat hij smaller is, zodat hij niet te veel ruimte inneemt. – Grootte: De beste terrasbomen voor huiseigenaren zijn die welke een goede grootte hebben voor de ruimte. U kunt een boom altijd groter laten groeien, maar u kunt hem niet kleiner maken! Zorg ervoor dat je weet hoe groot de boom zal zijn als hij volgroeid is voordat je hem koopt. Het is een goed idee om de groeisnelheid te controleren van de boom waarin u geïnteresseerd bent, zodat u kunt zien hoe lang het zal duren om volledig volwassen te worden. – Groeisnelheid: Hoewel u altijd een boom moet planten die de juiste grootte heeft voor uw ruimte, wilt u er misschien een planten die wat sneller groeit, zodat hij eerder meer schaduw kan bieden.

Soorten terrasbomen

Groenblijvend – Er is een grote verscheidenheid aan groenblijvende bomen die uitstekende terrasbomen zijn. De populairste zijn de Japanse esdoorn, de Chinese frangipani en de Japanse taxus. Deze planten zijn allemaal geweldige opties voor terrasbomen. De Japanse esdoorn is een klassieke keuze die in de herfst mooie kleuren geeft, terwijl de Chinese frangipani geweldig ruikt en de Japanse taxus een kleinere, smalle optie is die een geweldig privacyscherm vormt. Bladverliezend – Bladverliezende terrasbomen, zoals de Bradford Pear, zijn ideaal om in het voorjaar of de zomer een vleugje kleur toe te voegen. Hoewel veel loofbomen voor een mooie kleur en textuur zorgen, bieden ze niet de privacy die groenblijvende bomen bieden. Fruitbomen – U kunt binnenshuis verschillende fruitbomen kweken, zoals citrusbomen, perenbomen of kumquats. Deze bomen kunnen goed gedijen in potten, waardoor ze een goede keuze zijn voor terrassen of gebieden met arme grond. Bovendien hebben de meeste fruitbomen weinig verzorging nodig en zijn ze onderhoudsarm, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor wie minder tijd heeft om voor planten te zorgen. Zonminnende planten – Als u uw terras meer kleur wilt geven, is een zonminnende plant een goede keuze. Deze planten gedijen goed in de volle zon en brengen prachtige kleuren in uw buitenruimte. Schaduwminnend – Als je iets wilt kweken in een schaduwrijker gebied, zijn er ook veel opties. Er is een grote verscheidenheid aan bloeiende en vruchtdragende bomen die het goed doen in deze omstandigheden, zoals de esdoorn, de berk en de kornoelje.

Verzorging van terrasbomen

Nu u de perfecte terrasboom voor uw ruimte hebt gekozen, moet u weten hoe u hem moet verzorgen. Zo blijft hij gezond en gaat hij lang mee. Hier zijn enkele tips om uw boom gelukkig en gezond te houden: – Plantplaats: Zorg ervoor dat u uw boom plant in een gebied met veel zon of schaduw. Als u wilt dat hij kleur geeft aan uw terras, plant hem dan in de volle zon. Je kunt hem ook in gedeeltelijke schaduw planten als je wilt dat hij meer kleur brengt dan een plek in de volle schaduw. – Water geven: Zorg ervoor dat je je boom goed water geeft om hem gezond te houden. Veel mensen maken de fout hun boom te veel water te geven. De beste manier om te bepalen of uw boom water nodig heeft is de grond te voelen. Als hij ongeveer twee centimeter diep droog is, is het tijd om water te geven. – Bemesten: U moet uw boom minstens twee keer per jaar bemesten. Als u in het voorjaar plant, moet u bemesten voordat u hem plant. Als u in de herfst plant, moet u het na het planten doen. – Snoeien: Je moet je terrasboom één of twee keer per jaar snoeien. U kunt snoeien in het vroege voorjaar en het najaar of u kunt snoeien in de zomer als u veel insecten hebt die zich graag voeden met de bladeren.

Dwerg groenblijvende bomen

Als je weinig ruimte hebt, is een kleinere boom een prima optie. Een van de beste terrasbomen voor huiseigenaren die niet veel ruimte hebben is de dwerg Japanse esdoorn. Hij wordt slechts ongeveer 2 meter hoog en 2 meter breed, waardoor hij perfect past in kleinere ruimtes. Een andere geweldige optie voor kleinere ruimtes is de Chinese Frangipani. Hij wordt maar een meter of 2 hoog, waardoor hij een goede optie is als je kleur wilt, maar niet veel ruimte hebt. Wil je iets groters, dan is de Dwerg Hinoki Cipres een goede optie. Hij wordt maar een meter of twee hoog en is dus een goede keuze voor kleinere ruimtes.

Bloeiende bomen

Als u op zoek bent naar iets moois om aan uw terras toe te voegen, is een bloeiende boom een goede optie. Enkele van de beste patio bomen voor huiseigenaren die een bloeiende boom willen zijn de Chinese Frangipani, Bougainvillea, en de Bougainvillea. Als u een verscheidenheid aan kleuren wilt, is de Chinese Frangipani een geweldige optie. Hij heeft rode, witte en roze bloemen, waardoor het een prachtige keuze is. De Bougainvillea heeft ook prachtige bloemen, maar ze zijn er in meer kleuren en zijn overvloediger. Dit betekent dat je meer bloemen per struik krijgt dan bij de Chinese Frangipani. De Bougainvillea is een goede keuze als je iets groters wilt. Hij kan tot 2 meter hoog en ongeveer 2 meter breed worden en is dus een goede optie als je wat meer ruimte hebt.

Schaduwbomen

Als u schaduw wilt maar geen privacy wilt verliezen, is de Japanse Pagodeboom een goede optie. Deze boom wordt ongeveer 30 meter hoog en ongeveer 14 meter breed, waardoor het een goede keuze is om schaduw te bieden. Een andere geweldige optie voor een schaduwboom is de esdoorn. Deze boom wordt ongeveer 35 meter hoog en ongeveer 15 meter breed, waardoor het een goede optie is voor een schaduwrijkere plek. Wil je wat meer variatie in je schaduwboom, dan is de Chinese sering een prima optie. Deze boom wordt ongeveer 15 meter hoog en 12 meter breed en is daarmee een goede keuze voor een schaduwrijkere plek.

Fruitbomen

Als u een boom wilt die u fruit en bloemen brengt, is een citrusboom een goede keuze. Er zijn veel variëteiten om uit te kiezen, maar de beste terrasbomen voor huiseigenaren die een citrusboom willen zijn de Mandarijn Sinaasappel, Zure Sinaasappel, of de Citroenmelisse. Deze bomen groeien tot ongeveer 10 tot 12 meter hoog, waardoor ze een geweldige optie voor patio’s waar de ruimte beperkt is. Merk op dat deze bomen binnenshuis vruchten produceren, dus als u een kat hebt, houd die dan uit de buurt van de takken! Als u wat meer variatie in uw fruitboom wilt, kunt u ook de Aziatische peer overwegen. Deze boom wordt ongeveer 12 meter hoog en kan appels en peren opleveren. Als je een boom wilt die je naast citrusvruchten ook bloemen brengt, is de Loquatboom een goede optie. Deze boom wordt ongeveer 15 meter hoog en ongeveer 10 meter breed, waardoor het een goede keuze is voor kleinere terrassen.