Basisartikelen om uw tuin netjes te houden

Basisartikelen om uw tuin netjes te houden

Of je nu een grote tuin of een klein balkon hebt, er zijn een aantal essentiële gereedschappen die je nodig hebt. Of u nu net begint met tuinieren of er al jaren mee bezig bent, het is belangrijk om te investeren in een aantal basisgereedschappen om aan de slag te gaan. Een handtroffel met een schepvormig metalen mes is een noodzaak voor het losmaken van grond, het planten van zaden en het graven van onkruid. U moet ook investeren in een paar handsnoeiers voor het snijden van bloemen, het verdelen van vaste planten en het snoeien van planten.

Door een tuinschep te kopen, kunt u uw handen op krappe plekken krijgen en snijwonden en blaren voorkomen. Zorg ervoor dat je graafhandschoenen waterdicht zijn; sommige tuinders geven er de voorkeur aan nitrilhandschoenen te gebruiken. Langere handschoenen zijn ook een betere keuze voor extra bescherming. Een snoeischaar is handig voor het snoeien van delicate planten en uitgebloeide bloemen. Je kunt er een krijgen met een liniaal op het blad. Vervolgens kunt u er de diepte van uw plantgat mee opmeten.

Een goede slang is essentieel voor het bewateren en irrigeren van uw planten. Voor kleinere tuinen kun je misschien zonder tuinslang. Voor grotere tuinen moet je investeren in een tuinslang met een mondstuk om snel aan en uit te schakelen. Als alternatief kunt u een zeil kopen en dat gebruiken om onkruid te bedekken of bladeren en twijgen op te stapelen.

Een van de eerste dingen die u moet hebben voor het onderhouden van een nette en schone tuin, is het juiste gereedschap. Hoewel een slang essentieel is voor het bewateren van planten, wilt u misschien ook investeren in een kwaliteitssproeikop en een staaf, die het bereik van uw slang vergroten. De slanghaspel houdt hem netjes en opgeruimd als hij niet in gebruik is. Bovendien heb je een tuinhark nodig, waarmee je bladeren en ander vuil kunt verzamelen, en gladde grond, zand of kleine kiezels. Meestal zijn deze harken gemaakt van staal of kunststof en hebben ze lange, flexibele tanden.

Een ander basisgereedschap om een ​​tuin netjes te houden is de troffel. Dit handgereedschap is een schepvormig metalen mes met een handvat, dat wordt gebruikt om grond te breken en kleine plantgaten te graven. U kunt ook een troffel gebruiken om potplanten en transplantaties te verplaatsen en om kunstmest te mengen. Voor grotere klussen is het ook handig om een ​​kruiwagen te hebben om zware materialen en gereedschappen te verplaatsen.

Enkele andere essentiële hulpmiddelen zijn een tuinschop, een stevig hulpmiddel voor het planten, het verplaatsen van compost en werkgrond. Investeren in een stevige tuinschep met een roestvrijstalen mes loont de moeite. Een bladhark komt goed van pas als je kleine zaadjes wilt strooien of na een storm wilt opruimen. Een mes daarentegen helpt je vaste planten te scheiden. Het heeft ook een gekartelde rand, waardoor het handig is om door harde grond te snijden.