Hoe steek je een barbecue aan

Hoe steek je een barbecue aan

De zomer is een geweldige tijd voor barbecues, maar er zijn veel belangrijke dingen om te onthouden bij het aansteken van een barbecue. U wilt niet alleen heerlijk eten op de grill, maar u wilt er ook voor zorgen dat de warmte gelijkmatig over al het vlees wordt verdeeld. Zo kook je een kwaliteitsvol stuk vlees zonder je zorgen te maken over salmonella of andere potentieel schadelijke bacteriën. Als je je barbecue op de juiste manier aansteekt, worden ook je vrienden en familie blij.

Een van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het aansteken van een barbecue, is het gebruik van de verkeerde soort brandstof. Als u houtskool gebruikt, moet u de houtskool in een piramidevorm plaatsen. Je kunt ook een barbecue-aanmaakvloeistof of aanmaakblokjes onder de houtskool plaatsen om het te laten ontbranden. Zorg ervoor dat u geen ontvlambare vloeistoffen zoals benzine gebruikt, omdat deze kunnen verdampen tot een onzichtbare wolk die explosief is, vooral op een warme dag. Als u barbecue-aanmaakvloeistof of aanmaakblokjes gebruikt, moet u deze bovendien tegen aanmaakhout of de brandstof zelf houden.

Een andere techniek om een ​​barbecue aan te steken is het gebruik van krantenpapier. U moet een stuk krant in frituurolie wikkelen en het vervolgens in de gaten in de houtskoolheuvel of -stapel steken. Plaats daarna extra briketten op de heuvel. De briketten moeten wit worden als ze branden. U kunt nu beginnen met het grillen van uw eten. Je kunt het barbecuerooster ook gebruiken om je eten te grillen.

Houtskool verbrandt langzamer dan steenkool. Je moet het voldoende tijd geven om te branden voordat het gelijkmatig brandt. Als u houtskoolklompen gebruikt, duurt het ongeveer twee tot drie uur om te branden, terwijl briketten vijf uur of langer branden. Door houtskool toe te voegen, kunt u het voedsel snel koken. Zorg ervoor dat u het uitspreidt en wacht tot de vlammen zijn uitgedoofd. Met een beetje voorzichtigheid kom je een heel eind.

Zorg voordat je een barbecue aansteekt dat je genoeg kolen hebt voor de barbecue. Je kunt ook aanstekervloeistof gebruiken om een ​​houtskoolgrill aan te steken. Gebruik een kwart kopje per pond houtskool en volg de instructies op de fles. Aanstekervloeistof moet aan de zijkanten en bovenkant van de houtskoolstapel worden gespoten. Zorg ervoor dat u de aanstekervloeistof niet rechtstreeks op hete kolen giet, omdat dit opflakkeringen kan veroorzaken die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid.

Een andere manier om een ​​barbecue aan te steken is door een krant te gebruiken. Een verfrommelde krant kan over de schoorsteen van een houtskoolbarbecue worden gelegd. Hierdoor kan het vuur zich gelijkmatig door de gaten verspreiden. De kranten zullen langer en gemakkelijker branden. Daarna gaan de kolen gloeien en begint de vlam te flikkeren. Als alternatief kunt u houtskoolbriketten of Kingsford Match Light (r) Charcoal kopen, die aanmaakvloeistof bevatten. Ze zijn handig voor bumperkleven en grillen onderweg.