Het juiste type tuinplanten kiezen voor uw tuin

Het juiste type tuinplanten kiezen voor uw tuin

Er zijn veel soorten tuinplanten, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor jouw ruimte. Houd bij het kiezen van de juiste planten voor uw tuin rekening met hun grootte, vorm en lichtvereisten. Sommige planten zijn gewoon niet compatibel met andere, en dit komt vaak door verschillen in grootte en lichtvereisten. Een grote tomatenplant kan bijvoorbeeld een kleine bosbonenplant overschaduwen. Hoewel u dit probleem kunt tegenkomen, kunnen veel tuinders dit voorkomen door planten zorgvuldig uit elkaar te plaatsen, kleinere planten te laten groeien of creatief te planten.

Voor planten die het goed doen op een zonnige standplaats, kies je voor planten op het zuiden. Tuinen op het zuiden worden lang niet zo heet als tuinen met een ligging op het westen of oosten. Over het algemeen zijn tuinen op het zuiden het meest geschikt voor de meeste soorten planten. Hoewel tuinen op het westen lang niet zoveel zonlicht ontvangen, krijgen ze wel genoeg zonlicht om te overleven. Een zonnig raam is de beste plek om bloemen te planten. Naast bloemen moeten tuinplanten regelmatig worden bewaterd.

Een plaag in uw tuin verschilt van tuin tot tuin. Sommige planten zijn wenselijk, maar kunnen een probleem worden wanneer ze beginnen te zaaien. Een ander voorbeeld is mos. Deze schimmel kan gemakkelijk een gazon domineren en moeilijk te verwijderen zijn. Korstmossen, die op vochtige gazons groeien, zijn nog moeilijker te bestrijden. Peltigera lactucfolia is een bekend voorbeeld. Toch is het belangrijk om te begrijpen hoe korstmossen groeien en hoe ze het milieu beïnvloeden.

Bij het uitzetten van uw tuinplanten moet u rekening houden met de blootstelling aan wind in uw omgeving. Als je een winderige locatie hebt, probeer je planten dan in de buurt van grote bomen of een muur te plaatsen. Dit geeft enige ondersteuning, maar laat nog steeds een langbenige plant achter. Als je de ruimte hebt, kun je ook wat planten bukken in de buurt van hogere, hardere planten. Als u niet zeker weet wat het beste werkt voor uw tuin, vraag het dan aan een vriend of familielid die bekend is met uitzetten en steunen voor hun planten.

Naast bloemen zijn er ook veel planten die een beroep doen op onze reukzin. Bloemen als dianthus, pioenrozen en sering zijn betrouwbare vaste planten die in bloembakken kunnen worden bewaard. Overweeg bij het plannen van uw landschap bomen, struiken en vaste planten te planten om de ruggengraat van uw tuin te vormen. Zorg er bij het selecteren van planten voor dat u uw USDA Hardiness Zone kent, een classificatie die aangeeft welke planten het beste groeien in uw klimaat. Een ander ding om te overwegen bij het kiezen van planten is de hoeveelheid zonlicht die ze in hun habitat krijgen. Planten in de volle zon krijgen elke dag zes of meer uur direct zonlicht, terwijl planten die in de volle zon staan ​​slechts de helft daarvan krijgen.

Verbena is een andere plant die goed gedijt in warme klimaten. Het wordt slechts zes tot acht centimeter lang en 10 tot 12 centimeter breed en kan worden geplant in ondiepe containers of langs de tuinrand. Verbena is onderhoudsarm en bestand tegen echte meeldauw en waterstress. De bloemen trekken bijen, vlinders en kolibries naar uw tuin. En als je toch bezig bent, vergeet dan niet om lantana in je tuin te planten om kolibries en andere bestuivers aan te trekken.