Hoe u uw tuinmeubelkussens moet wassen

Hoe u uw tuinmeubelkussens moet wassen

Als je altijd al hebt willen weten hoe je de kussens van je tuinmeubelen moet wassen, dan is het nu tijd om dat te doen. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige stappen die u kunt nemen om het proces gemakkelijker te maken. Plaats eerst uw kussens op een oppervlak dat vaak nat wordt. Dit kan uw oprit of een trottoir zijn. Vul vervolgens een emmer met een reinigingsoplossing. Dit mengsel moet een beetje borax, afwasmiddel en water bevatten.

De beste oplossing voor meeldauw en schimmel is om een ​​reinigingsoplossing van één deel Borox op vier delen water aan te brengen. Gebruik vervolgens een borstel om de vlek te schrobben. Als het een hardnekkige vlek is, moet u de oplossing mogelijk langer laten inwerken. Spoel het gebied ten slotte grondig af met schoon water en laat het drogen. Zorg ervoor dat u uw kussens regelmatig draait en gebruik een waterafstotend middel om te voorkomen dat schimmel en meeldauw terugkeren.

Als je kussens zwaar worden gebruikt, overweeg dan om hoezen van plastic of vinyl te gebruiken. Ook kunt u een bekledingsbeschermer op de stof aanbrengen. Dit product werkt geweldig op stof, inclusief vinyl. Vectra is te vinden bij elke grote bouwmarkt. Ten slotte is het een goed idee om je kussens binnen op te bergen als je ze niet gebruikt. Zo krijgen ze geen schade door de zon of schimmel. Vergeet niet om een ​​beschermhoes te gebruiken om uw kussens tegen de elementen te beschermen!

Een van de ergste vlekken op buitenkussens is vogelpoep. Gelukkig is dit eenvoudig te verwijderen met een stofzuiger op hoog en een kleine hoeveelheid vloeibaar wasmiddel. Meng een kopje van het vloeibare wasmiddel met een liter warm water en spuit de doorweekte kussens. Wacht vervolgens ongeveer tien minuten voordat u ze dept met een schone, vochtige doek. Deze oplossing zou de bloedvlek moeten verwijderen zonder de stof te beschadigen.

Bij het wassen van je buitenkussens moet je altijd rekening houden met de omgeving waarin je leeft. Veel schoonmaakproducten kunnen het ecosysteem buiten uw tuin negatief beïnvloeden. Ze bevatten agressieve chemicaliën die in uw tuinbedden terecht kunnen komen. Deze chemicaliën zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook voor de menselijke gezondheid. Vervuilde afvoer is zelfs een van de grootste bedreigingen voor schoon water in de VS. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u uw steentje bijdraagt ​​om ons stroomgebied te beschermen.

Afhankelijk van het type tuinmeubelkussen kan het wassen ervan een lastige klus zijn. Neem eerst even de tijd om de binnenkussens te stofzuigen en te borstelen. Dan moet je de kussens in de wasmachine doen. Zorg ervoor dat u een mild wasmiddel gebruikt om de stof niet te beschadigen. Als de vlekken bijzonder hardnekkig zijn, kunt u overwegen de kussens krachtig te wassen om het vuil en eventuele vlekken te verwijderen.