Soorten kamerplanten die gemakkelijk in leven te houden zijn

Soorten kamerplanten die gemakkelijk in leven te houden zijn

Als je een plant wilt die niet veel onderhoud nodig heeft, kun je kiezen voor een van de vele soorten kamerplanten die gemakkelijk te onderhouden zijn. Deze planten hebben slechts een kleine hoeveelheid water nodig en hoeven niet te worden bemest. Als bonus zijn ze een goede keuze voor mensen die vatbaar zijn voor vergeetachtigheid. In dit artikel leer je hoe je voor verschillende soorten kamerplanten moet zorgen.

Als je voor kamerplanten gaat zorgen, zul je merken dat ze veel vergevingsgezinder zijn dan je zou denken. Ze zullen niet alleen een weelderige en mooie ruimte in uw huis creëren, maar ze zullen u ook helpen om u professioneler te voelen. Je wordt snel een expert in het verzorgen van kamerplanten en leert er beter mee om te gaan. Dus wat is het geheim van gemakkelijk te onderhouden kamerplanten? Hier zijn enkele tips voor succes.

Bromelia’s: Deze tropische planten zijn ideaal voor huizen met een slechte ventilatie. Hoewel hun heldere bloemen mooi zijn, bloeien ze maar één keer in hun leven. Je moet ze elke twee weken water geven. Je kunt zelfs hun bladeren snoeien om te voorkomen dat ze overgroeien. Deze planten staan ​​prachtig in huis als je ze regelmatig water geeft. Maar houd er rekening mee dat dit niet de gemakkelijkste kamerplanten zijn om te onderhouden.

Als je nieuw bent in de plantenwereld, overweeg dan een ficusplant. Deze twee tot drie meter hoge plant is een ideale keuze als je een kamerplant wilt die weinig onderhoud nodig heeft. Het blad is felrood en zal meer opvallen in direct zonlicht. Ze zullen niet eens lijden als je een gietbeurt mist. Een andere makkelijke kamerplant die weinig verzorging nodig heeft, is de anthurium. Deze bloeiende wijnstok heeft slechts wekelijks water nodig en zal u voorzien van prachtige rode hartvormige bloemen.

Rubberboom: Nog een klassieke kamerplant, de rubberboom kan tot wel twee meter lang worden. Door de lange stelen te snoeien, blijft het bijgesneden. Het kan ook vertakken tot een meerstammige struik. Het is een winterharde plant die weinig licht en verschillende temperaturen kan verdragen. Als u echter een gevoelige huid heeft, moet u deze plant vermijden, omdat het sap mogelijk irriterend is.

Pothos: een hangende wijnstok die tot dertig voet groeit, de pothos-plant is een van de gemakkelijkste kamerplanten om voor te zorgen. Deze planten hebben niet veel licht nodig en zullen snel terugveren na het water geven. Hun hartvormige bladeren hebben vlekken van verschillende kleuren. Ze kunnen verticaal worden getraind op hekjes of palen of horizontaal langs een schoorsteenmantel worden getraind. Een andere optie voor deze onderhoudsarme kamerplant is de duivelse klimop, die wel anderhalve meter hoog kan worden. Alle delen van de plant kunnen potentieel schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid.

Als je een beginner bent en geen ervaring hebt met het verzorgen van planten, kun je kiezen voor de slangenplant. Deze vetplant wordt hoog en kan weinig licht verdragen. Als bonus heeft hij helemaal niet veel water nodig en kan hij zelfs overleven als hij vergeet hem water te geven. Naast het mooie uiterlijk zuiveren slangenplanten ook de lucht door formaldehyde en benzeen te verwijderen.