Kamerplanten die niet veel water nodig hebben

Kamerplanten die niet veel water nodig hebben

Een kamerplant die niet veel water nodig heeft is de kalanchoë. Deze varen houdt van verwaarlozing en gedijt goed bij weinig licht. Je kunt ze in veel kleuren kopen in je supermarkt. Ze groeien in een potgrond die snel droogt, maar niet altijd water nodig heeft. De grond moet vochtig maar niet drassig zijn. Kalanchoë’s houden ook van fel zonlicht en zijn veilig voor uw kat om aan te raken.

Impatiens zijn geweldige kamerplanten. Impatiens houden van schaduw en hebben een vochtige grond nodig die snel draineert. Plant ze in een goed doorlatende pot en geef ze voldoende water. Kerststerren zijn bijzonder gevoelig voor sneeuw, dus plaats ze in een lichte, warme kamer. Je kunt ze voldoende water geven om ze gezond te houden.

Vetplanten hebben weinig water nodig. Ze zijn droogtetolerant, wat betekent dat ze weken tussen de gietbeurten kunnen gaan. Maar ze moeten buiten het bereik van katten en honden worden gehouden, omdat de delicate stelen gemakkelijk kunnen breken. Vetplanten moeten ook uit de buurt van huisdieren worden gehouden, omdat hun fragiele stelen heel gemakkelijk te breken zijn. Je kunt een wekelijkse herinnering op je telefoon of in je agenda instellen om je eraan te herinneren dat je ze water moet geven.

Als je wilt genieten van de schoonheid van planten in huis zonder alle zorg die ze nodig hebben, dan zijn kamerplanten een goede keuze. Ze voegen kleur en levendigheid toe aan kamers die anders saai zijn. Sommige van deze planten hebben niet veel water nodig, maar kunnen toch gedijen zonder veel water. Dus maak je geen zorgen als je geen plantenliefhebber bent. Er zijn genoeg planten die niet veel water nodig hebben.

Als je op zoek bent naar een kamerplant die niet veel water nodig heeft, kun je misschien de ZZ plant overwegen. Deze plant heeft weinig water nodig maar is zeer winterhard. Het doet het goed bij weinig licht en heeft weinig vocht nodig, dus het is een geweldige keuze voor mensen die constant onderweg zijn. Omdat hij niet veel water nodig heeft, is deze plant een uitstekende keuze.

Een populaire kamerplant die niet veel water nodig heeft, is de spinplant. Deze plant wordt veel gekweekt en wordt door tuinders bewonderd om zijn kleurrijke bladeren en gemakkelijk te onderhouden eigenschappen. Het verdraagt ​​​​een breed scala aan groeiomstandigheden, zoals weinig licht en weinig water, en geeft de voorkeur aan opdrogen tussen wekelijkse tot tweemaandelijkse watergift. De bladeren zullen verwelken als de grond voor langere tijd droog is.

Een andere plant die niet veel water nodig heeft, is de aloë. Deze vetplant is een geweldige keuze voor huizen met droge winters, omdat de sculpturale bladeren water vasthouden. Als het water nodig heeft, zal het je dat niet laten zien. De plant ziet er nog steeds gezond en weelderig uit en zal niet verwelken of tekenen van uitdroging vertonen. Aloëplanten geven ook de voorkeur aan gefilterd licht en houden van heldere, zonnige locaties.