Hoe winterhard zijn uw tuinplanten

Hoe winterhard zijn uw tuinplanten?

U moet altijd letten op de USDA-hardheidsclassificatie van uw tuinplanten. Hoewel de meeste tuinplanten aan veel omstandigheden kunnen worden aangepast, zijn sommige mogelijk onverenigbaar met andere. Een tomatenplant kan bijvoorbeeld een bosbonenplant verduisteren. Hoewel de twee onderling onverenigbaar zijn, zijn veel tuinders erin geslaagd het probleem op te lossen door de plantgroottes te variëren of op een andere locatie te planten. Dit kan ook worden voorkomen door je planten zorgvuldig uit elkaar te plaatsen, je planten klein te houden en een beetje creativiteit te gebruiken.

Een plant die bestand is tegen extreme temperaturen is blauweregen. Deze plant heeft spectaculaire paarse bloemen en kan ongelooflijk ver van zijn hoofdplant groeien. Blauweregen moet echter elk jaar grondig worden gesnoeid om in vorm te blijven en zijn verbluffende uiterlijk te behouden. Hoewel blauweregen mooi is, kan het voor sommige tuinders een bron van allergie zijn. Dit artikel somt enkele van de beste planten op voor tuinen op het zuiden, westen en oosten.

Een andere plant die problematisch kan zijn, is ricinusboon. Het groeit snel en heeft geclusterde bloemen. De plant is giftig voor grotere dieren en alle delen van de plant zijn giftig. Zelfs de zaden zijn giftig. Deze plant is giftig voor mensen en kleine huisdieren. Als je het niet zeker weet, kun je een klusjesman inschakelen om je te helpen met je tuinplanten. Als alternatief kunt u een druppelirrigatiesysteem gebruiken. Een goede manier om te veel water te voorkomen, is door de grond tussen de gietbeurten te laten drogen.

Naast het uitzetten van uw planten, moet u ook rekening houden met de wind in uw tuin. Als u in een gebied met harde wind woont, moeten planten die moeten worden uitgezet op een beschermde locatie worden geplaatst. Plaats deze planten in de buurt van grotere, sterkere planten. Op deze manier zijn ze beschut tegen de wind en voorkomen ze langbenige groei. Wel is het belangrijk om voor elke plant in je tuin de juiste plantensteun te kiezen.

Als u in de buurt van de zee woont, of in een gebied met hoge vervuilingsniveaus, wilt u misschien rekening houden met de winterhardheid van uw tuinplanten. Hoewel viooltjes redelijk winterhard zijn, kun je planten overwegen die minder gevoelig zijn voor vervuiling. Gelukkig zijn er genoeg planten die in dergelijke omgevingen gedijen. Je zult misschien verrast zijn door wat je zult ontdekken! Probeer een grondtestkit uit in uw tuin. Het is gemakkelijk te gebruiken en geeft u nuttige informatie over hoe uw tuingrond eruitziet.

Tomaten doen het goed in de buurt van selderij, uien, radijs en wortelen. Bieten, bloemkool en komkommers groeien niet goed in de buurt van deze planten. Kies voor de beste resultaten de planten die in de buurt groeien. Probeer voor elke plant een begeleidende plant te kiezen om de opbrengst te maximaliseren en het risico op plagen te minimaliseren. De planten die in de buurt van selderij en aardappelen groeien, zijn meestal onverenigbaar. Maar ze groeien goed samen met andere planten, waaronder selderij, bieslook en broccoli.

Watertuinen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, tuinen waarin planten in water groeien. Dit kunnen moerastuinen zijn. Afhankelijk van uw ruimte vereisen deze tuinen gespecialiseerde omstandigheden. Sommige watertuinen zijn klein en bestaan ​​uit een kuip gevuld met water. Anderen zijn uitgebreider, zoals die in een serre. Naast watertuinen kun je ook planten in containers kweken. De meest voorkomende containers voor containertuinieren zijn potten, hangende manden en vensterbanken.